Tarihce

Mahallemizde ,1967 yılında Fevzi UZUN 'a ait binanın alt katında bir sınıf oluşturularak  eğitim – öğretime başlamıştır.

1969 yılında devlet eliyle üç dershaneli bir okul yaptırılan ve birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan bu binaya 1980 yılında iki derslik , 1985 yılında bir derslik daha yaptırılarak okul normal eğitim yapar hale gelmiştir.

1990 yılında devlet tarafından beş derslikli yeni bir bina yaptırılmak için ihale edilmiş bu sırada Okul Aile Birliği ve Koruma Derneği , Kaymakamlık işbirliği yaparak beş dersliği on dersliğe çıkarma kararı almışlar ve bunu mahalle halkının gayretleri ile uygulamaya koymuşlar. Yeni bina iki katlı on derslikli olarak 1990-1991 öğretim yılının ikinci döneminde ikinci kademeye de öğrenci alınarak İlköğretim ismiyle eğitime başlamıştır.

Yapılan yeni bina ile okulumuzun derslik sayısı on altıya yükselmiştir.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında okulumuz tamamen yıkılarak Hayırsever İşadamı Sinan DERELİ ve Ailesi tarafından yeni  bina yapımı balşamıştır. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında okulumuz Sapanca İlkokulunda eğitim- öğretime devam etmiştir.

Okulumuzun yeni binası Nazmiye - Ömer Sözer İlk ve ortaokulu adında 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır. Okul alanında Elmas Dereli bağımsız Anaokulu bulunmaktadır.

Yayın: 15.01.2014 - Güncelleme: 19.12.2019 10:25 - Görüntülenme: 2915

Etiketler :